dimecres, 21 de novembre del 2018

3r A: Amiloplastidis i Cromoplastidis


Els alumnes de 3r A, per motius diversos, portaven un endarreriment al Laboratori. És per això que avui hem fet dues pràctiques en una sessió. Força bé!!! I a més ha vingut el professor Vicent a filmar i la Clàudia ha fet una explicació de les pràctiques que s'havien de fer. 


La Clàudia explicant davant càmera la pràctica de Laboratori

Tocava fer Observació del Midó (patata, plàtan i xoriço) i també Observació dels cromoplastidis (tomata i pastanaga).
Tot plegat ha sortit molt bé. Alumnes de 3r A

dimarts, 20 de novembre del 2018

Pràctica 8: Dissecció Aparell Digestiu

Comencem ja les disseccions!!! Toca fer l'aparell digestiu , veure els òrgans d'algun animal mort de l'escorxador com el pollastre, el porc....
Així doncs ha començat el grup d'alumnes de 3r B portant fetge, vesícula biliar, estómac de pollastre, estómac de porc. Tot gràcies a les alumnes molt responsables com la Laura , la Lara, la Laia. Gràcies per fer possible la pràctica!

Estómac de porc

Fetge de pollastre

Fetge de porc

Estómac de pollastre
Ha estat una sessió molt completa perquè s'ha pogut comprovar que el pH de l'estómac és ÀCID i el pH de la Bilis és BÀSIC. Galeria d'imatges de 3r B,3r C

dimarts, 13 de novembre del 2018

Pràctica 7: Cromoplastidis


Setmana amb una pràctica nova: observació dels cromoplastidis de la tomata i pastanaga respectivament.
Això vol dir que avui no s'utilitzarà cap colorant per fer la tinció perquè aquests orgànuls cel·lulars guarden , ja tenen color, pigment. 


pastanaga i suc de tomata, materials per fer la pràctica

Però hi hagut un petit problema i és que el curs de 3r B no ha portat la tomata i aquest alumnes s'han quedat sense observar els cromomplastidis de la tomata ( són espectaculars!!!)



Alumnes de 3r B fent un tall transparent de la pastanaga

Podeu veure les imatges de la sessió d'avui 3r B3r C

dimarts, 6 de novembre del 2018

Pràctica 6: Amiloplastidis

Continuem estudiant a fons la cèl·lula. Avui toca observar els orgànuls que guarden MIDÓ: sucre polisacàrid de reserva de vegetals.
S'ha fet l'observació en diferents materials: patata, farina de blat, plàtan, chopped de pavo. I els resultats han estat molt exitosos!!
guió de la pràctica
material per observar si conté MIDÓ
En Joel preparant la patata:tubercle que conté molt MIDÓ
I per verificar que es tracta del MIDÓ , s'ha utilitzat el colorant específic de midó que és el LUGOL.De quina manera? Doncs el lugol és groc i en contacte amb el midó es torna color lila-negre.
Podeu veure la sessió de 3r B3r C